Kunst

Galleri Artifex formidler kunstverk av en rekke anerkjente kunstnere med kunder fra næringslivet, bedriftskunstforeninger, det offentlige og private. Galleriet har en hovedvekt på billedkunst, men viser også designsmykker i sølv og emalje samt skulpturer og keramikk.

Faste Kunstnere:

Stein Kåre Nygård
Teknikker: oljemaleri, aquarell & serigrafi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stein-Kåre Nygård er født i Sykkylven i 1955.

Stein-Kåre Nygård er en spennende og mangfoldig kunstner, og han bestemte seg allerede som 12-13 åring for dette yrket. Siden har hver dag gått med til å utvikle denne store interessen. Kunsten ble tidlig heltidsyrke. Det ble ikke tid til formell utdannelse så Nygård er autodidakt. En kunstner oppslukt av kunstens formspråk.
Bildene hans reflekterer hans indre sjeleliv og har som formål å formidle kjærlighet og opplevelse.
Det indre lys og skjønnhetens mystikk er juvelene i kunsten. Har et kunstverk disse juvelene, når det forbi alle språkbarrierer, for kunsten er verdens språk. Stein-Kåre Nygårds bilder har disse juvelene og dermed evnen til å berøre vårt indre jeg. For mange vil bildene få en dypere betydning og dermed en rikere opplevelse av kunsten.

Stein-Kåre Nygårds liv har vært uvanlig fargerikt. Toppene har vært høye og bunnene dype. Bildene sprenger nye grenser på leting etter lyset, kjærlighet og opplevelse. Kjærligheten til kunsten har blitt hans lodd, dette kommer sterkt frem i bildene hans. Kjærligheten er den sterkeste kraft vi har fått gjennom fødselen.

Stein-Kåre Nygård har i snart 30 år som profesjonell kunstner opplevd det meste. Separate og kollektive utstillinger i inn- og utland med svært gode resultat. Utsmykninger på båter og i bygg osv. Bildene har stor internasjonal spredning.
Galleri Artifex viser et unikt mangfold av Nygårds mange teknikker der uttrykket varierer fra det abstrakte til det figurative og naturalistiske.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roald J. Tellnes
ROALD J. TELLNES er født i Bergen i 1946, og har etter endt utdanning vært bosatt i Karmøy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans uttrykksform er høyst personlig, og han benytter seg av en sjelden og spesiell teknikk, materialtrykk. I materialtrykk benytter han metall biter, netting, plast og andre gjenstander som bunnmateriale. Hver enkelt bit farges inn separat og trykkes inn under stort press. Dermed gis det en ny dimensjon til fargegrafikken.

Tellnes arbeider også i andre kunstneriske teknikker, blant annet skulptur og maleri.

Roald Tellnes har holdt mange separatutstillinger i Norge og utlandet, mest i Europa, men også i USA og Japan. På Vestlandsutstillingen og Statens høstutstilling har han deltatt både med grafikk og skulpturer.

Tellnes har hatt utstillinger i OL-landsbyene, først på Lillehammer under vinterolympiaden i 1994 og deretter i Nagano i Japan under vinterolympiaden 1998. I 1996 ble han, som eneste norske kunstner, invitert til å illustrere pave Johannes Paul II`s bønnebok.

Hjemmeside: www.tellnes.no

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nils Arild Nygård
Teknikker: ikoner og grafikk

 

 

 

 

 

 

 

 

Nils Arild Nygård er født i Ålesund i 1976.

Interessen for kunst ble allerede vekket i barneårene, og med en far som kunstner har han hatt inspirasjon til å tegne og male gjennom hele oppveksten.

Som tjueåring reiste han til Storbritannia hvor han studerte til konservator på University of Wales. Etter tre års studier fullførte han med en BSc Heritage Conservation Honors Degree. Neste stoppested ble De Montfort University i Leicester hvor han tok en mastergrad i konservator vitenskap; MSc Conservation Science.

En tur til Hellas gjorde at Nils Arild fikk øynene opp for ikonmaling, og hans store interesse for denne kunsttypen utviklet seg med årene. I dag er han allerede anerkjent som ikonmaler.
I tilegg til å male ikoner etter mønstre og regler fastlagt av de gamle bysantinske, koptiske og russiske mestere, har Nils Arild funnet sin egen stil. Han bruker for eksempel knust glass i flere av sine kunstverk, noe som får frem en egen dybde i ikonene. Spennende nyskapning er også bruken av teknikken serigrafi (originalgrafikk) i fremstillingen av flere motiver, for eksempel av de tre store norske helgenene: St. Hallvard av Oslo, St. Sunniva av Bergen og St. Olav, Norges Evige Konge.

Nils Arild Nygård har opplevd svært gode resultater på sine separate og kollektive utstillinger, og han har allerede hatt flere utsmykningsoppdrag både i inn og utland for private samlere, så vel som kapell, bedrifter og sykehjem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Janniche Tørlen

 

 

 

 

 

 

 

 

Janniche Tørlen var ferdig utdannet i 2005, og flyttet da tilbake fra London. Nå designer og lager hun smykker i Ålesund, og har verksted på et loft hvor hun ser utover Storhaugen og deler av byen.

Utdanning
2002-2005  London Metropolitan university. BA hons Silversmithing, Jewellery and Allied crafts
2001-2002  Ravensbourne College of Communication. Foundation Course in Art and design
April 05        Kurs i pave- steinsetting, med tony tigg


Erfaring
Juni 03- Juni 05 Elliot & Fitzpatrick, London
                              Praksis i ei tradisjonell sølvsmie, en dag i uken samt hver dag i ferier
Aug- Sept 04      Out of Africa, Nairobi, Kenya
                             Jobbet som frivillig med å starte opp et selvhjelps prosjekt i smykkelaging med glassperler.
Juli 2003            Tower Hamlets summer School, London
                             Jobbet som tekniker på et begynner kurs i smykkelaging

Hjemmeside: www.solvkorn.no

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viser nå:
Billedkunst: Roald J. Tellnes, Olaf Storø, Stein Kåre Nygård, Odd Haakensveen, Magne Kjellesvik, Kjell Stig Amdam, Tove Stavem Reite, Nils Arild Nygård, Lars Jonsson, Joachim Andersson.

Smykkekunst: Janniche Tørlen, Anne Margrethe Holte.

Keramikk/Skulptur: Anne Beite, Edith Kvalsund.

Copyright © 2009 www.artifex.no

Hjem                  Kunst                Antikviteter         Innramming          Kunstkafé           Nettbutikk             Kontakter